STRIPOLIS

Kino Šiška16. junij Zadnji Stripolis pred poletnim oddihom bo v Kino Šiška pripeljal domačega striparja Matjaža Bertonclja. Predstavil nam bo svojo že 15. samostojno in 13. tiskano stripovsko izdajo. Tokratna izdaja prihaja iz seriala Eppur si muove. Četrti del po vrsti nosi naslov Per Aspera ad Astra (KUD Apokalipsa, 2016). V 120 strani debelem albumu se bomo ponovno srečali z dobro znanimi antropomorfnimi živalmi, ki se v zgodovini gibljejo nekje ob koncu temačnega srednjega veka. V ospredje bo tokrat ponovno stopil maščevalni in krvoločni volk – inkvizitor, Magnuslupus in se preizpraševal o veri, oblasti in smislu.

Matjaž Bertoncelj (1971) ni novinec na stripovskem področju. Dve leti nazaj smo avtorja lahko že videli na Stripolisu ob predstavitvi stripovske priredbe Ponižani in razžaljeni, povzetega po Dostojevskem. Nedolgo nazaj je izšel tudi strip v nadaljevanjih za otroke pod naslovom Trobentica, ki ga ustvarjata skupaj s partnerko Jeleno Bertoncelj. Znan je po svoji ekspresivni in robustni risbi.

Z avtorjem se bo pogovarjala Pia Nikolič, na dogodku pa bo predstavljen tudi okviren program letošnjega Stripolisfesta, ki ga pričakujemo oktobra, in stripovski natečaj.

Stripolis v Kinu Šiška

Sorry, the comment form is closed at this time.